Junts per Catalunya considera inadmissible la infrainversió de l’Estat en el tram nord de l'N-II

2019-11-04 13:45

Els candidats de Junts per Catalunya al Congrés en les eleccions del proper 10 de novembre, Mariona Illamola Dausà i Sergi Miquel i al Senat, Josep Maria Cervera (número 2) i Laura Corsunsky (número 3) han denunciat de nou avui la cronificació de la manca d’inversió de l’Estat en el tram nord de la NII.

Illamola Dausà ha titllat "d'inadmissible" la situació en la que es troben infraestructures clau com aquesta, que afecten el dia a dia dels gironins i tenen un notable impacte econòmic. "Fa dècades que arrosseguem aquesta problemàtica i hi ha hagut successius incompliments per part de governs de tots els colors”, ha recordat la candidata, que ha posat de manifest la necessitat de fer efectius els trams pendents de la NII des d’Orriols a la Jonquera..

“És per això que necessitem ser un Estat independent. Una cosa va relacionada amb l’altra: no ens podem permetre seguir patint aquesta situació de deixadesa, aquest abandonament. No ens podem permetre seguir tenint un Estat en contra”, ha afegit Illamola Dausà.

Illamola ha fet aquestes declaracions des de Figueres, on els candidats gironins de Junts per Catalunya s'han reunit amb el grup Cercle Euram, fòrum d'empresaris i professionals de l'Alt Empordà. Durant la trobada, a la qual també hi ha assistit el Director General de Transports i Mobilitat de la Generalitat, Pere Padrosa, s'han exposat les propostes de Junts per Catalunya en matèria d'infraestructures. Una d'elles és la construcció d'un nou accés a Figueres Oest, per connectar l'AP7 amb el castell de Sant Ferran i l'estació de tren d'alta velocitat. D'aquesta manera, es configuraria l'actual autopista com a ronda Oest de Figueres, formant un traçat de 9 quilòmetres que comptaria amb sortides Nord, Oest i Sud. A banda de les millores en mobilitat, el nou accés suposaria una transformació urbanística i econòmica del sector Oest, per exemple, millorant la connexió del TAV amb la resta de la comarca.