Julieta de Masdevall nova presidenta de l'AECC- Catalunya contra el Càncer de Figueres

2020-02-04 18:35

L’AECC-Catalunya contra el Càncer Figueres, entitat que centra la seva tasca en donar suport als malalts de càncer i les seves famílies a Figueres, ha presentat la seva nova presidenta i el seu equip, amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer.

La presidenta, Julieta de Masdevall, ha presentat la nova junta formada per Teresa Muñoz (vicepresidenta), Isabel Perez (secretaria) i com a vocals: Nuria Muntada, Alicia Vilanova, Sandra Vilanova, Olga Garcia i Lluïsa Deulofeu.

L’objectiu que s’han fixat és el de continuar amb la tasca realitzada durant els darrers 24 anys i que no és altra que acompanyar als malalts de càncer i les seves famílies per tal de facilitar i millorar la seva qualitat de vida.

Entre els serveis que ofereix l’entitat a la localitat hi ha el de suport psicològic individual a l’Hospital de Figueres, acompanyament sociofamiliar a través del seu voluntariat a Hospital de Dia de Figueres, taller artístic al Centre Sociosanitari Bernat Jaume, servei d’oncoestètica, activitats recreatives i socials, accions de prevenció, captació de fons, entre d’altres.

Concretament, d’entre les principals activitats previstes per la junta aquest 2020 cal destacar:

4 de febrer, Dia Mundial contra el Càncer, il·luminació en verd de l’emblemàtic edifici de l’Antic Cafè Royal, propietat d’Invermik Immobles.
5 de març, xerrada sobre sexualitat en el càncer a càrrec de la sexòloga Marina Castro.
31 de març, campanya de prevenció del càncer colorectal.
18 d’abril, Sopar Benèfic al Castell de Peralada.
4 de juliol, XIV Torneig Benèfic de Golf al Torremirona Golf Club.
Mes d’octubre, col·lecta anual.
19 d’octubre, campanya de prevenció del càncer de mama.
Mes de desembre, quina solidària.

A la comarca de l’Alt Empordà, l’AECC-Catalunya contra el Càncer ja compta amb juntes a  l’Armentera, l’Escala, Llançà, Portbou, Vilabertran i Vilafant.

L'AECC-Catalunya contra el Càncer integra a pacients, familiars, persones voluntàries i professionals que treballen units per prevenir, sensibilitzar, acompanyar les persones afectades i finançar projectes d'investigació oncològica que permetran un millor diagnòstic i tractament del càncer. Estructurada en 47 Delegacions Locals, l’AECC Girona compta amb més de 220 voluntaris, 3.729 socis i 13 professionals.

Durant el 2018, l’AECC Girona ha atès a 828 persones afectades per la malaltia.