Jordi Masquef anuncia cinc noves incorporacions a la seva llista de persones vinculades a l'àmbit educatiu i de la cohesió social

2019-04-05 18:00

L’alcalde i candidat de Junts per Figueres, Jordi Masquef, ha presentat cinc nous membres de la candidatura de les properes eleccions municipals del 26 de maig, vinculats a l’àmbit educatiu, de la infància, la joventut i la cohesió social. Es tracta de Miquel Fernández, Núria Galimany, Martina Prat, Khalil Souini i Marta Peinado. 

L’alcalde figuerenc ha assenyalat que les aportacions dels nous integrants de la llista electoral “ens permeten completar un àmbit que és estratègic per al futur de la ciutat i que té a veure amb l’educació, la formació i la cohesió social”.

Segons Masquef, “la vinculació de tots ells amb el món educatiu i veïnal ens ha d’ajudar a construir una ciutat més cohesionada i a aconseguir que la pluralitat i la diversitat sigui un valor i no un problema”.

Miquel Fernández té 27 anys i és graduat en Pedagogia i postgraduat en Mediació Comunitària i Resolució de Conflictes Públics. Ha treballat al Gabinet de Materials i Recerca per a la Matemàtica a l’Escola (GAMAR) de la Universitat de Girona durant tres anys i en altres serveis educatius com el Departament TAC de la Generalitat o el Servei Educatiu de la Fundació Gala-Salvador Dalí. Membre actiu de l’associacionisme veïnal de la zona nord oest de Figueres, actualment és el responsable de l’área de Mediació i coordinador de Projectes Socials, Culturals, Esportius i Escolars de l’empresa Aprop, Gestions i Serveis. Dins aquesta tasca ha desenvolupat, entre d’altres, tasques de mediació comunitària i formació als barris del Juncària Parc Bosc, Habitatges del Parc i l’Olivar Gran i ara s’encarrega del servei de dinamització i coordinació de l’espai cívic del teatre del Bon Pastor de Figueres com a hotel d’entitats.

Núria Galimany té 51 anys i és llicenciada en Traducció i Interpretació, traductora jurada francèscatalà, amb estudis d’especialització al Japó i Brasil i amb l’obtenció de crèdits universitaris d’enginyeria a la UPC. Compta amb vint anys d’experiència laboral en el món de l’enginyeria civil i l’obra pública i tretze anys de trajectòria en el món de l’administració local treballant per a diversos ajuntaments de l’Alt Empordà. Ha estat directora adjunta del Museu d’Art Naïf, professora de llengua japonesa i traductora i intèrpret. Des de l’any 2016 és regidora de l’Ajuntament de Figueres, primer com a responsable de les àrees d’Infància, Educació i Joventut, a les que actualment s’hi han sumat les d’Acció Cívica i Drets Civils.

Martina Prat té 49 anys i és llicenciada en Geografia i Història, especialitzada en Planejament Urbanístic, a més de tècnica especialista cadastral. Ha treballat com a tècnic en cartografia digital i tècnic especialista en sistemes d’informació geogràfica i va ser la coordinadora de la realització dels mapes base per la redacció del POUM de Roses. En l’àmbit educatiu compta amb la titulació de directora d’activitats de lleure infantil i juvenil, vetlladora escolar, monitora de transport escolar i certificat de manipulació d’aliments en servei de menjadors col·lectius. En aquest àmbit, està vinculada des de l’any 2012 a l’escola Sant Pau de Figueres, on actualment treballa de vetlladora, coordinadora de les activitats extraescolars, reforç i acollida matinal. També col·labora amb la parròquia de la Immaculada, l’associació dels Pastorets de Figueres i és membre vocal de l’institut Ramon Muntaner.

Khalil Souini té 35 anys. Nascut a Figueres, va estudiar a l’institut Cendrassos i ha dedicat tota la seva vida professional al sector de l’hostaleria. Actualment regenta una cafeteria a la ciutat de Figueres, a més del negoci familiar que van fundar els seus pares l’any 1964 i que és un restaurant de fires que participa a la majoria de les festes majors que es fan a la demarcació de Girona.

Marta Peinado té 37 anys i és mestra d’educació primaria, especialitzada en noves tecnologies aplicades a l’educació i en horticultura ecològica escolar. Ha treballat a l’escola del Parc de les Aigües de Figueres i a l’escola de Fortià, en la qual va ser directora del centre. Actualment exerceix la docència a l’escola Sant Pau de Figueres, on és tutora, coordinadora del Grup Impulsor de la Xarxa de Competències Bàsiques i membre del Consell Escolar. També forma part de la junta directiva de l’Associació de Veïns del barri de la Plaça de l’Estació de Figueres i té la titulació de monitora i directora d’activitats de lleure infantil i juvenil.