Joina publica el seu segon disc 'Òrbita 9.18'

2021-02-05 13:00

"Òrbita 9.18" és el nou àlbum de l'empordanesa Joina. Un disc que orbita al voltant de trobar “la pròpia casa”. Les diverses cançons de l’àlbum estan agrupades en tres episodis, cadascun dels quals parla d’un concepte diferent.

Episodi I (nonhome): parla del buit de no trobar la casa, el lloc de refugi, i viu dins l’escenari del present. Episodi II (pastorale), és un viatge al passat, als orígens, amb un aire nostàlgic. Episodi III (out of time) és una mirada al futur, on apareix la pressa, i la por a afrontar un món que va molt ràpid i que provoca una sensació continua de viure sempre “fora de temps”.

Joina Canyet (Biure, 1996) és una artista empordanesa difícil d’emmotllar en un sol gènere musical. Comença a endinsar-se al món de la música clàssica amb el piano com a instrument principal i acaba els seus estudis a l’ESMUC en l’especialitat d’Interpretació de piano clàssic.

L’estiu del 2017 realitza una estada a París, on troba l’espai idoni per començar a composar les seves pròpies cançons. Allà se li desperta la necessitat d’expressar-se i mostrar la seva pròpia veu. En aquell moment comença a gestar-se el projecte "Companyes". Aquest primer àlbum surt a la llum al novembre del 2018 i comença la gira que finalitza al setembre del 2020, rebent molt bones crítiques per part de la premsa i programadors.

Després de "Companyes", un disc de mirada crítica, feminista i reivindicativa, apareix la necessitat de tornar cap a dins i buscar “la pròpia casa”. D’aquí neix aquest segon àlbum que s’estrenarà a l’auditori del CAT de Barcelona el 13 de febrer del 2021 i a l’auditori de Girona el 13 de març del 2021.