Intervinguts a l’Escala 200 quilos de peix que no reunia garanties per a la venda

2019-05-27 11:00

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient de Girona, juntament amb inspectors  de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims, van denunciar el dia 21 de maig, a L’Escala, dues persones de 49 i 56 anys, de nacionalitat espanyola i francesa respectivament i amb domicili a Roses i Perpinyà, per una infracció greu a la Llei de Pesca i Acció Marítimes 2/2010.

El matí del  21 de maig, els agents de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) de Girona, juntament amb un inspector  de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims, van realitzar un control de peix fora el recinte de la llotja de l’Escala, per detectar productes pesquers que no havien estat venuts a la llotja i, per tant, no tenien cap tipus de documentació de control ni traçabilitat.

Durant aquesta actuació els agents especialitzats en medi ambient van aturar dos vehicles, un d’ells portava al seu maleter, 77,5  kg de peix blau i l’altre 114,5 Kg, tots sense cap documentació que  justifiqués la seva procedència. A més, el transport tampoc  disposava de cap mesura adequada per a la conservació del producte. Al segon conductor, també se li  va localitzar  una bàscula que possiblement es podria utilitzar per vendre posteriorment el peix al detall. .

Aquestes infraccions estan tipificades com a greus a la Llei de pesca i acció marítimes i poden arribar a suposar multes de fins a 60.000 euros. Les actes de denúncia ha estat trameses als serveis territorials del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Aquesta actuació està emmarcada dins l’acord de col·laboració entre la Direcció General de Pesca i Afers Marítims i la Direcció General de la Policia amb l’objectiu d’optimitzar la lluita contra la pesca i el marisqueig il·legal a Catalunya.