Instal·laran 7 noves càmeres de seguretat a les zones properes al barri de Sant Joan de Figueres

2014-10-02 15:30

La Junta Local de Seguretat de Figueres s’ha reunit aquest matí de forma ordinària a les dependències d’Alcaldia. Entre els temes a tractar en destaca el balanç i les previsions del dispositiu policial conjunt que, Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra, realitzen des de fa setmanes al sector oest de la ciutat. Més concretament als barris de Sant Joan, Culubret, Juncària Parc Bosc i Vivendes del Parc.

En aquest sentit, s’ha acordat prolongar de forma indefinida l’esmentat dispositiu que es realitza bàsicament amb agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Figueres, i la col·laboració periòdica d’efectius regionals de la policia autonòmica. Pel que fa al balanç de la feina feta fins ara destaca que en 25 dies de controls s’han realitzat 345 actuacions: 23 d’elles penals; 27 relacionades amb la protecció ciutadana, 52 relacionades amb l’Ordenança de Civisme i Convivència o, entre d’altres, 229 denúncies relacionades amb el trànsit de vehicles. En aquest últim apartat, i buscant l’objectiu de garantir la convivència a la zona, destaca que 54 denúncies han estat per circular amb el volum de la ràdio massa alt o 128 per estacionar el vehicle en un espai prohibit.

A més d’allargar el dispositiu Icària al sector oest de forma indefinida, durant la Junta també ha acordat iniciar els tràmits administratius per instal·lar càmeres de seguretat a la zona, seguin el model instaurat a altres punts de Figueres. En total 7 noves càmeres que es repartirien entre les dues cruïlles formades pels carrers Ter amb Avinyonet, i també entre els carrers Ramon i Cajal i Doctor Ferran. Està previst que s’instal·lin els propers mesos, acabat el tràmit administratiu.

L’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, explica que “allargar l’operativa policial al sector oest de la ciutat és clau per seguir amb la línia iniciada fa unes setmanes a la zona. Hem comprovat que el dispositiu ha funcionat i per això cal allargar-lo, a més de la col·laboració amb Mossos d’Esquadra”.

Una col·laboració que passa perquè els dels dos cossos de policia puguin denunciar tot tipus de sancions administratives sigui quina sigui l’administració responsable. Per exemple, els Mossos d’Esquadra podran denunciar aspectes relacionats amb civisme, convivència o en matèria de trànsit.

La Junta ha estat presidida per l’alcaldessa Marta Felip; amb l’assistència del director general dels Mossos d’Esquadra, Albert Batlle; el director territorial d’Interior a Girona, Albert Ballesta; el regidor de Seguretat Ciutadana, José Luís Yécora; els caps de la Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra a Figueres; i, finalment, comandaments de la Guàrdia Civil i Policia Nacional.