Ingressa a presó un home per transportar 163 kg d’haixix per l’AP-7 a la Jonquera

2018-12-20 13:00

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona, sector Borrassà, van detenir el dia 14 de desembre un home de 35 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Fuengirola (Màlaga), com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública.

Els fets van passar el mateix dia 14, al punt quilomètric 10.4 de l’autopista AP-7, dins el terme municipal de Capmany, on una patrulla de trànsit estava fent un control de velocitat, en sentit nord.

A les 08.23 hores els agents van detectar un turisme amb excés de velocitat i el van intentar aturar a la sortida de la Jonquera. En veure les indicacions que feien els agents, inicialment el conductor va seguir el cotxe patrulla, però abans de sortir pel peatge, va donar mitja volta per una zona amb cons i es va incorporar de nou a l’autopista en sentit sud.

Els mossos el van seguir i el van localitzar quan intentava amagar el vehicle en una àrea de descans situada al quilòmetre 12 de l’AP-7. Dins el turisme hi havia cinc paquets de grans dimensions amb substància marronosa que va resultar ser haixix. El conductor va quedar detingut per la seva presumpta implicació en un delicte de tràfic de drogues.

Un cop en dependències policials es va comprovar que en total hi havia 163 quilos d’haixix i que la droga comissada estaria valorada en més de 250.000 euros.

Efectius de l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial Girona es van fer càrrec del cas i no es descarten noves detencions. El detingut, que no tenia antecedents, va passar el dia 15 a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar el seu ingrés a presó.