Humor per Setmana Santa amb el Festival Còmic de Figueres

2015-03-31 14:00

El Festival Còmic de Figueres inaugura la seva vuitena edició aquest dijous 2 d'abril al Teatre-Cabaret El Jardí amb la tradicional Gala d'obertura. Un espectacle que suma el talent de diferents artistes com els personatges-caricatura de Tomàs Molina i Mònica Terribas, Carlos Latre, Peyu, Acrobarouf i el còmic anglès Les Bubb, com a nova incorporació fora de cartell. 

Les Bubb és un dels mims més reconeguts del Regne Unit, ha participat en sèries mítiques de la BBC com “The Max Headroom Show” i diferents entregues cinematogràfiques de “Harry Potter”. L'artista torna al festival després d'haver participat en la primera edició ara fa vuit anys i s'incorpora al cartell en substitució de Laura Herts que finalment no actuarà tal i com estava previst. Per aquest motiu el Festival Còmic anuncia que l'actuació de la pallassa nord-americana es posposa a la propera edició del festival al 2016.

El festival ha fet un esforç per seguir programant artistes internacionals de primera línia i recuperar a poc a poc l'esperit dels inicis del festival. En aquesta línia presenta un dels plats forts de la programació d'aquest any, la companyia berlinesa Familie Flöz. Venen a Figueres per estrenar el seu espectacle “Hotel Paradiso” al nostre país. Són uns referents mundials en teatre de màscares, mim i humor i fa més de vint anys que els seus espectacles familiars fan riure a mig món. Divendres 21h Teatre El Jardí. 

El trio internacional d'acròbates Acrobarouf, després de dos anys de gira amb l'espectacle “Amaluna” del Cirque du Soleil, a banda de participar en la Gala inaugural presentaran a l'escenari de plaça Catalunya el seu espectacle “Scratch” que combina salts, acrobàcies i gags d'humor revisats per la mirada exterior de la pallassa Pepa Plana.

El festival ha optat aquest any per instal·lar l'Espai Citroën a la Plaça Catalunya de Figueres, escenari on s'han programat els espectacles gratuïts per acostar-ho al màxim nombre d'espectadors. S'han incrementat els espectacles i l'aforament d'aquests amb la instal·lació d'una graderia amb capacitat per gairebé 400 persones assegudes a les que s'hi podrà sumar tothom que vulgui ocupar la plaça amb la seva cadira.