Héctor Amelló vol impulsar la creació d'una càtedra universitària de gastronomia a Figueres

2019-05-16 17:00

El portaveu de Ciutadans (Cs) i alcaldable de Figueres, Héctor Amelló, ha anunciat aquest matí la seva proposta de “construir un mercat gastronòmic a la plaça del Gra perquè sigui un aparador dels productes i cuina empordanesa”. El projecte de Ciutadans té per objectiu convertir Figueres en un “centre de referència de l'alta cuina” i és per això que també s'impulsarà la creació d'una càtedra universitària de gastronomia i el Shopping Festival Figueres al Castell de Sant Ferran. 

La proposta esbossada per Amelló passa primer per l'elaboració d'un pla estratègic de turisme de qualitat “que incorpori el sector empresarial i comercial de la ciutat i estigui vinculat a la creació de l’Agència de Comerç i Turisme”. D'aquesta forma, la creació del mercat gastronòmic de la plaça del Gra permetrà “crear nous paquets turístics de qualitat” que posin en valor els productes autòctons i “dinamitzarà l'hostaleria i el comerç en desestacionalitzar el turisme i fomentar l'estada a la ciutat”. 

Per al candidat taronja resulta “evident” que un projecte que contempli un mercat gastronòmic, una càtedra universitària gastronòmica referent de l'alta cuina i el Shopping Festival Figueres suposa “un complement indiscutible per a l'oferta cultural i turística de la ciutat i una estratègia de modernització interessant”.