FutbolNet a la Rambla de Figueres aquest dissabte 10 de novembre

2012-11-07 14:00

Aquest dissabte, 10 de novembre, la Rambla de Figueres acull la festa 'Futbolnet' de 10 a 14 hores. La festa està enmarcada en el programa Futbolnet que es porta a terme gràcies a la col·laboració entre la Fundació del Barça, l' Ajuntament de Figueres i la Diputació de Girona. Des de l'Ajuntament el projecte el lidera el servei de benestar social, encara que suposa un treball i una participació d'altres àrees com d'educació, esports, joventut i acció cívica. És un programa adreçat a joves de 12 a 16 anys i hi participen joves de tota la ciutat.

'FutbolNet' és un projecte basat en la metodologia Futbol3, una eina d’intervenció social nova a Catalunya, d’èxit reconegut en experiències a Colòmbia i a Alemanya. És un mètode innovador que reeduca a través de l’esport i permet treballar amb grups de joves temes com la convivència, la discriminació, el gènere, etc.

La clau per a 'FutbolNet' és el diàleg. A través d’aquesta eina, els jugadors i jugadores no només entren en una relació de respecte i enteniment mutu, sinó que també adquireixen confiança en si mateixos i sentit de responsabilitat.

El projecte s’aplica durant la temporada 2012/13 a 21 localitats catalanes, en col·laboració amb els seus ajuntaments, i permet treballar en diferents barris amb diverses metodologies d’intervenció segons entorns i destinataris. La Fundació disposa de dos Centres ‘FutbolNet’, un a Santa Coloma de Gramenet i l’altre al barri d’El Carmel (Barcelona) on, a més d’aquesta metodologia, s’ofereix reforç escolar als beneficiaris. ‘FutbolNet’ també s’aplica a Rio de Janeiro, a les faveles del Complexo do Alemão, amb la col·laboració de la Prefeitura de Rio i la Fundación MAPFRE.