Fotografies antigues del centre històric de Figueres al Consell Comarcal

2012-07-04 07:30

La sala d'exposicions del Consell Comarcal de l’Alt Empordà estrenarà, el proper dilluns 9 de juliol, una mostra de fotografies antigues sobre el centre històric de Figueres, coordinada per Miquel Oliveres i Guillamet. L'exposició es podrà visitar fins al 30 de juliol durant l'horari habitual d'obertura de les oficines del Consell, és a dir de les 9 del matí a les 4 de la tarda, de dilluns a divendres, excepte festius. 

La mostra, que porta com a títol “Centre històric. La vida al carrer” inclou una vuitantena de fotografies cedires per persones, entitats, col·leccionistes i arxius que mostres les diferents activitats col·lectives que s’han desenvolupa als carrers del centre històric de la ciutat al llarg del segle XX. Tot aquest material està distribuït en 12 plafons que presenten les imatges en diferents àmbits temàtics (sardanes, balls tradicionals, mercats, curses ciclistes, gegants, Setmana Santa i processons, festes religioses, actes diversos, festes al carrer i Fires i Festes de la Santa Creu). 

Aquesta exposició està organitzada per l’Ajuntament de Figueres a través del Pla d’Intervenció Integral del Centre Històric i compta amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.