Foc a Vilamaniscle en un cap de setmana amb elevat risc d'incendi forestal

2015-06-27 13:30

Protecció Civil de la Generalitat ha posat en Prealerta el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT durant el dia d’avui per l’elevat risc d’incendi forestal que afecta sobretot les demarcacions de Barcelona i Girona, especialment les comarques de la Selva, Gironès, Alt Empordà i Baix Empordà.

Derivada de l'onada de calor i altres factors com la baixa precipitació dels últims mesos en algunes zones, s’incrementarà el risc d’incendi forestal a partir d’avui i durant la propera setmana, destacant com a zones de major risc el litoral i prelitoral de Barcelona i Girona on la presència d’un gran nombre d’urbanitzacions envoltades de bosc incrementa el risc i fa necessari intensificar les mesures de precaució. El risc també s’incrementarà al sud de la Catalunya Central, interior de Tarragona i Ponent.

Cal extremar les precaucions en l’ús de pirotècnia en la revetlla de Sant Pere i seguir estrictament la prohibició de llençar cap coet a menys de 500 m del bosc. Cal no llençar cap burilla, encara que sembli apagada, des del cotxe.

Aquest matí s'ha produït un incendi de vegetació a Vilamaniscle que, segons els Agents Rurals, ha cremat menys d'una hectàrea i ja s'ha donat per extingit passada la una del migdia. Hi han participat set vehicles dels bombers i una unitat aèria. 

Protecció Civil de la Generalitat també manté l’Alerta del Pla de Protecció Civil PROCICAT per Onada de Calor davant la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) que confirmen l’episodi de temperatures extremes que pot durar diversos dies.

Foto: @gazquezmiguela1