Fluorescents LED a la Biblioteca de Figueres per a millorar l'eficiència energètica

2015-07-20 14:00

En el marc del Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible de Figueres, aprovat en el ple municipal del 14 de gener de 2010, l'Ajuntament de Figueres ha millorat l’eficiència energètica de la biblioteca Fages de Climent, continuant així amb les actuacions de millora energètica en els edificis municipals. 

Aquesta actuació, que s’ha efectuat durant les darreres setmanes, ha consistit en la substitució dels fluorescents convencionals per fluorescents LED, que comporten un consum energètic menor. En total s'han substituït 400 fluorescents i 75 làmpades. Amb aquest canvi, la potència total instal·lada s'ha reduït en un 50%: abans de l'actuació era de 19.675 W i ara ha passat a 9.837,50 W. La brigada municipal ha estat l’encarregada de fer la substitució. 

Cal destacar la importància de la millora de l’eficiència energètica en aquest edifici, ja que la Biblioteca municipal de Figueres és un dels equipaments de major ús a la ciutat. Té un funcionament diari de 10 hores durant 300 dies l'any, el qual implica que tingui un consum energètic d’enllumenat i climatització molt elevat. 

Al marge de l’eficiència i l’estalvi, també cal destacar la millora en les condicions de lectura dels usuaris, com ha manifestat la directora de la Biblioteca, Nati Vilanova: “Des del primer dia els lectors han constatat que la qualitat lumínica és molt més agradable i beneficiosa per als ulls dels que es passen hores encarats amb un llibre, la vista es cansa menys” 

En total, el cost d’aquesta actuació ha estat de 10.682,50 €, que ha assumit l’Ajuntament de Figueres i la Diputació de Girona a través de la subvenció que atorga amb el programa “Del Pla a l’Acció”.

El regidor de Medi Ambient i Qualitat Ambiental, Francesc Cruanyes, ha anunciat que el pla de govern per a la millora en l'eficiència de l'enllumenat interior no s’atura aquí, i que la propera actuació està previst que es faci a la seu de la Guàrdia Urbana.