Fisersa incorpora un sistema automàtic per comptar els viatgers al transport públic

2020-08-10 17:30

Fisersa ha implementat un sistema automàtic de comptatge de viatgers mitjançant la instal·lació de càmeres 3D especials, integrades en el sistema d’ajuda a l’explotació (SAE) existent, instal·lades a sobre de les portes d’entrada i sortida de cada autobús. El sistema permet el tractament de les dades en temps real i conèixer en tot moment el nombre de viatgers que hi ha dins del vehicle, podent així el conductor determinar, a cada parada d’autobús, si es permet l’entrada de més viatgers, per tal d’assegurar el compliment de les exigències d’ocupació màxima permesa a l’interior de tots els autobusos del servei de transport urbà de Figueres. Aquesta informació, també està disponible a les pantalles informatives situades a l’interior de l’autobús i en l’aplicació de mòbil existent. 

Per altra banda, també s’han adoptat altres mesures per prevenir contagis de la COVID-19 com ara la implantació d’un sistema d’avís acústic, que s’activa a cada parada que realitza l’autobús, recordant als usuaris l’ús obligatori de mascaretes en el transport públic. També s’ha realitzat un vídeo explicatiu que es passa a les pantalles informatives situades a l’interior dels autobusos, sobre les mesures i normes aplicables en relació a la Covid19. 

A banda de l’increment en la neteja i desinfecció habituals dels autobusos, s’ha incrementat la higienització de l’interior dels autobusos mitjançant la utilització d’un canó d’Ozó i Instal·lació de mampares higièniques i de seguretat a l’habitacle del conductor de tots els autobusos.