Fisersa comença la instal·lació dels parquímetres de la zona verda d'aparcament per a residents a la Creu de la Mà

2018-07-25 13:30

S’estan instal·lant 14 parquímetres a la zona de la Creu de la Mà de Figueres per a regular la zona verda d'aparcament. Durant el mes d’agost es realitzaran els treballs de pintura, i el nou servei es podrà posar en funcionament el mes de setembre. Es crearan 653 noves places de zona verda per a facilitar l’aparcament dels veïns amb un cost de 0,20 € al dia o 1€ a la setmana. 

El 2017 es va iniciar la impantació de la zona verda per primera vegada a la ciutat amb 163 places al barri Enrric Morera, una posada en funcionament amb molt bona acceptació per part dels veïns. L’actual zona verda té una ocupació del 50,6% amb un temps mig d’estada de 18 hores i 32 minuts. 

L’àmbit d’ampliació de la zona verda que es portarà a terme queda delimitat al sector que emmarquen els carrers Sant Pau, La Rambla, Nou, Pl. Creu de la Mà, carrer Borrassà, Av. Verge de Montserrat, Av. Salvador Dalí, carrer Pere III.

En aquest àmbit es crearan un total de 653 places, i en la seva totalitat, l’àrea verda d’estacionament a Figueres disposarà de 816 places amb 61 parquímetres. 

Cal recordar que els sectors Creu de la Mà, Presó Vella i Enric Morera son dels més densos de la ciutat amb carrers estrets i edificis que sovint no disposen d’aparcament a l’interior, fet que provoca la dificultat d’aparcament pels residents. 

L’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, exposa que l’objectiu de la zona verda d’estacionament per residents és facilitar l’aparcament dels veïns a prop de casa, especialment en les hores on més es necessita com és al migdia o al vespre. Per aquest motiu la zona verda, a diferència de la blava, funciona en horari continu de 9 a 20 h. Pel que fa al cost, l’alcaldessa recorda que "el preu per residents és de 0.20 euros al dia o 1 euro a la setmana segons es vulgui, preu que en cap cas cobreix el cost que suposa la implantació de la zona verda, però que entenem com un servei als veïns d’aquest barri.” 

Marta Felip també ha explicat que s’està treballant en l’obertura de l’aparcament gratuït de l’antiga presó amb capacitat per 110 places lliures que complementarà la implantació de la zona verda per millorar l’aparcament dels veïns als barris de la Presó i Creu de la Mà. 

Els requeriments per poder donar-se d’alta és estar empadronat a la zona amb la domiciliació de l’impost de circulació, per donar d’alta una matrícula o fer qualsevol gestió relacionada amb la zona verda es pot fer Presencialment a l'oficina municipal d'atenció al ciutadà (OMAC), presencialment a Fisersa o per correu electrònic a areaverda@fisersa.es.