Figueres requerirà a la UTE Brócoli que respecti les condicions laborals dels treballadors subrogats de d'Ecoserveis

2020-07-16 11:30

L'Ajuntament ha conegut que la nova empresa concessionària del verd urbà ha deixat d'aplicar el conveni col·lectiu vigent de Figueres Ecoserveis SA per a aplicar un conveni d'abast estatal que rebaixa sensiblement les retribucions dels treballadors, d'altra banda ha constatat que tampoc respecta el traspàs dels delegats sindicals dels treballadors. 

L'Ajuntament de Figueres requerirà d'immediat la nova concessionària que respecti les condicions previstes en el concurs, aprovat per l'anterior govern en junta de govern local, especialment pel que fa a les condicions salarials i socials dels treballadors. 

La regidora de serveis urbans, Sònia Trilla, s'ha reunit amb els treballadors en diverses ocasions, en una d'elles acompanyada d'un assessor jurídic de l'Ajuntament que ha confirmat l'obligació de la UTE BRÓCOLI de respectar els drets dels treballadors. 

Segons l'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó "aquest govern sempre defensarà els drets laborals dels treballadors i el compliment dels contractes".