Figueres participa en una campanya de dinamització comercial dels barris antics

2014-06-12 08:00

Figueres és un dels 23 municipis catalans que enguany participa en la campanya Barris antics, molt per descobrir, molt per oferir que té com a objectiu principal potenciar i dinamitzar el comerç urbà de proximitat en els nuclis antics.

Aquest mes de juny se celebra la quarta edició d'aquesta iniciativa que està impulsada per la subxarxa de nuclis antics amb el suport del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

La campanya promocional es duu a terme del 2 al 22 de juny i compta amb la participació de 1.479 comerços. En aquest sentit, les persones que comprin en les botigues adherides participaran en el sorteig de vals descompte, entrades per assistir a espectacles o visites guiades als llocs d'interès dels municipis que s'han integrat dins l'experiència.

En el cas de Figueres, s'ha decidit que s'entregarà el premi, íntegrament, a un sol guanyador. L'afortunat gaudirà de la visita guiada La Figueres de Dalí, un dinar en un restaurant del centre i un xec regal de 20 euros per anar a comprar al municipi. Aquests premis s'hauran d'utilitzar els dissabtes 8, 15 i 22 de novembre, durant les dates que a la capital altempordanesa se celebrarà el Festival Dalírium.

El regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Figueres, Manel Toro, destaca que “en el cas de Figueres hem organitzat la campanya, conjuntament, amb Comerç Figueres Associació”. Toro posa en valor aquest tipus de col·laboració afirmant que “el treball en xarxa és el que ens farà arribar lluny en les nostres aspiracions”.

Els comerços que s'hi han adherit estan identificats amb un cartell i, cadascun d'ells, disposa de butlletes que hauran d'omplir els seus clients. Un cop aquestes estiguin validades a través d'un segell de la botiga es dipositaran en una urna i ja es podrà accedir al sorteig.

L'any 2009 es va posar en marxa la subxarxa de nuclis antics per treballar la dinamització del comerç de proximitat després que dos anys abans, el 2007, es creés la Xarxa de Barris amb Projectes per impulsar l'intercanvi d'experiències entre els ajuntaments que desenvolupessin un Pla de Barris.

La primera edició de la campanya per dinamitzar el comerç urbà en els nuclis antics es va organitzar l'any 2011.