Figueres participa a les Jornades Europees del Patrimoni fent visites guiades per l'entorn del Castell de Sant Ferran

2014-09-22 11:00

Figueres participarà aquesta setmana en les Jornades Europees del Patrimoni amb l'organització d'una visita guiada per l'entorn del castell de Sant Ferran que es durà a terme el 26 i el 27 de setembre. L'activitat està organitzada pel consorci que gestiona la fortificació i compta amb la col·laboració de l'Oficina de Turisme.

La visita guiada porta per nom 360º de Patrimoni, Historia i Paisatge i permetrà conèixer aspectes botànics, geològics, històrics i paisatgístics de la fortificació i el seu entorn. El divendres 26 la visita està reservada al Casal de la Gent Gran de la ciutat mentre que el dissabte 27 està oberta a tothom i es podrà realitzar a les 10 del matí i a les 12 del migdia. Tothom que estigui interessat en participar en l'activitat o vulgui més informació s'ha d'adreçar a l'Oficina de Turisme situada a la plaça del Sol, o fer-ho a través del telèfon 972 50 31 55 i/o el correu electrònic turisme@figueres.org.

El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Figueres, Manel Toro, considera que les Jornades Europees del Patrimoni són una bona oportunitat per “donar a conèixer el castell de Sant Ferran, un actiu d'un potencial extraordinari que cal desenvolupar i aprofitar seguint les directrius del Pla Director”. Toro però recorda que aquestes Jornades són només un pas però que cal insistir en “la necessitat de revitalitzar la fortalesa respectant els usos que preveu el pla Director, generant l'activitat econòmica que beneficiaria a la fortalesa i a Figueres”. 

Unes jornades creades el 1991

A Catalunya les Jornades Europees de Patrimoni les organitza el departament de Cultura de la Generalitat i compten amb el suport de l'Associació Catalana de Municipis de Catalunya. El Consell d'Europa les va crear el 1991 amb l'objectiu  de donar a conèixer el patrimoni cultural de la Unió Europea i se celebren durant un cap de setmana que, tradicionalment, se situa entre els mesos de setembre i octubre.