Figueres monitoritza l’impacte econòmic dels esdeveniments que se celebren a la ciutat

2014-02-19 15:30

L’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Figueres ha posat en marxa el sistema per monitoritzar l’impacte econòmic dels esdeveniments que s’organitzen a la ciutat. El Festival Internacional de Circ Ciutat de Figueres, que es farà del 20 al 24 de febrer, és el primer acte del qual es recolliran les dades que s’analitzaran, posteriorment, gràcies al software que la consultoria Baldrick&Munitz (BIM) ha dissenyat per al consistori.

Entre d’altres mesuraments, durant els cinc dies del Festival de Circ es realitzaran 384 enquestes per conèixer diversos aspectes sobre els assistents a la mostra com la seva procedència, si pernocten a la ciutat o la despesa que hi han realitzat. Aquest nombre d’enquestes permenten arribar a un 95% de fiabilitat.

El sistema de monitorització també inclou d’altres tipus de paràmetres que van més enllà de les enquestes com, per exemple, recomptes de les persones que assisteixen als actes, el càlcul i l’anàlisi del seguiment informatiu i publicitari que es fa als mitjans de comunicació o els impactes que s’assoleixen a través de les xarxes socials.

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Figueres, Manuel Toro, argumenta la necessitat de posar en marxa una monitorització d’aquest tipus perquè “creiem necessari conèixer la repercussió econòmica dels esdeveniments que es fan a la ciutat per poder adoptar decisions amb vista al futur ”. Toro afegeix que “el sistema va més enllà i no només analitza l’impacte econòmic sinó que també permet obtenir dades sobre d’altres àmbits com el cultural o el social”.

Futurs esdeveniments
A partir d’ara , la monitorització es realitzarà en esdeveniments com el Festival Acústica, la Mostra del Vi, Firagri, la Fira de l’1 de maig, el Festival Còmic, les Justes del Rei Jaume, el Fira del Vehicle d’Ocasió (FIRAVO) o la fira Dizaina, entre d’altres. 

Públic d'un dels concerts del Festival Acústica