Figueres inicia una campanya sancionadora per combatre l'incivisme dels qui no recullen els excrements dels gossos

2024-02-12 17:00

L’Ajuntament de Figueres inicia aquest dimarts 13 de febrer una campanya contra l’incivisme en la tinença d’animals.   

Els parcs, les places i els jardins de la ciutat són els espais on més es pateix l’incivisme d’alguns propietaris i cuidadors de gossos que no respecten la convivència. Amb l’objectiu de corregir aquestes actituds incíviques, i sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat d’adoptar comportaments cívics respecte la tinença d’animals de companyia, sobretot gossos, es posa en marxa aquesta campanya. 

La campanya, que porta per títol “El meu gos, la meva responsabilitat” tindrà dues fases: la primera, que comença demà i que s’allarga una setmana, és de sensibilització i informació per conscienciar les persones propietàries de les obligacions recollides a l’ordenança municipal que regula la tinença, el benestar i la protecció dels animals, com ara l’obligatorietat de portar el gos lligat, recollir els excrements i dipositar aigua a les miccions dels animals, portar els gossos de raça perillosa amb morrió i disposar de la llicència per a la tinença de gos potencialment perillós. 

A partir de llavors, s’iniciarà una campanya intensiva de controls amb agents de paisà i es començaran a interposar sancions. Els controls es faran en espais conflictius pel que fa a queixes i incidents per portar el gos deslligat i espais que habitualment es reben queixes de propietaris de gossos que no recullen els excrements. 

No complir amb aquestes obligacions suposen sancions que van des de 751 euros fins a 1500 euros. Aquesta campanya també recorda l’obligatorietat de censar els gossos, i que aquest tràmit és totalment gratuït.