Figueres i WikiArtMap aquest dijous a Casa Empordà

2014-01-27 18:00

L’Ajuntament de Figueres, en una clara aposta per la difusió patrimonial, les noves tecnologies i els continguts de lliure ús, ha promogut la introducció a WikiArtMap dels catàlegs escultòric i arquitectònic municipals, així com dels autors d’aquestes obres catalogades. La plataforma conté prop de 250 continguts figuerencs que poden ser consultats, compartits i reutilitzats pels usuaris.

WikiArtMap és l’únic i major mapa d’art, patrimoni i creació a l’espai públic que existeix actualment a la xarxa. Es desenvolupa a escala mundial, està disponible en quatre idiomes i té prop de 30.000 continguts d’arreu del món que van creixent. Està en format wiki sobre cartografia de Google i permet localitzar i consultar l’art, la creació i el patrimoni històric i cultural. Els continguts són oberts, permetent que l’usuari els pugui introduir, administrar i editar. L’objectiu d’aquesta plataforma és ser una eina de difusió nacional i internacional de l’art que estigui a l’abast d’usuaris de tot el món però també de creadors, agents culturals i entitats perquè puguin difondre el seu patrimoni.

Properament el web de Figueres tindrà incrustat un mapa interactiu del seu patrimoni i, gràcies a un acord de col·laboració de WikiArtMap amb GuideMeUp, s’ha generat una APP específica - disponible a Google Play per Android i ben aviat a l’App Store per Iphone - amb aquests continguts. La descàrrega és gratuïta.

Tot plegat es presentarà dijous vinent 30 de gener a la Casa Empordà a les 20 hores. A l’acte hi intervindran la creadora de WikiArtMap, la figuerenca Maite Oliva; el director de GuideMeUp, Daniel Prats; el crític d’art i director de la revista BonArt, Ricard Planas; i l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip.