Figueres i Vilafant demanen a la consellera d'Empresa ajudes directes de suport pels sectors afectats per les mesures aprovades pel Procicat

2020-08-05 17:00

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, i l’alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, han fet arribar avui una carta a la consellera d’Empresa i Coneixement, Carme Chacón per demanar ajudes directes pels sectors afectats per les mesures aprovades pel Procicat, en especial als comerços, hostaleria, restauració, mercats, establiments, gimnasos, cinemes... ja que han patit i pateixen de forma significativa les restriccions de la nova normalitat per raons de salut pública i que comporten, en molts casos, que s’hagin vist abocats a reduir dràsticament la seva activitat.

Arran de la crisi sanitària de la Covid-19 a Figueres i Vilafant i les mesures restrictives addicionals i més severes  adoptades pel Procicat a aquests dos municipis des del 20 de juliol de 2020 i prorrogades el 3 d’agost per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia ha suposat restriccions i limitacions d’aforament a comerços, hostaleria, restauració, mercats i establiments, i el tancament de gimnasos, cinemes.. Això ha afectat de manera greu al teixit empresarial i comercial de les dues poblacions i ha representat un impacte de grans dimensions en el sector turístic.

Davant  d’aquesta situació cal incentivar la recuperació econòmica per sortir de la crisi de la pandèmia de la Covid-19 i reactivar els sectors més afectats.

Per altra banda, des dels dos consistoris li demanen recursos per tal de finançar campanyes per recuperar la imatge dels municipis de Figueres i Vilafant a nivell turístic i línies de finançament per a estratègies de promoció econòmica en la mateixa línia d’actuació dels convenis signats a altres comarques de Catalunya com és el cas del Segrià.