Figueres amplia l'atenció psicològica del Servei d'Informació i Atenció a les Dones

2019-10-17 16:30

L'Ajuntament de Figueres, en col·laboració amb l'Institut Català de les Dones, ha acordat l'ampliació del servei d'atenció psicològica que ofereix dins del Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD).

Aquest servei permet donar informació, assessorament, primera atenció i acompanyament, dins dels àmbits personal, familiar, laboral i social, per a dones que viuen en situació de violència de gènere.

Fins ara el servei d'atenció psicologia que presta el SIAD de Figueres ofereix un servei els dimarts i dimecres, de 9 a 14 hores i de 9 a 15 hores, respectivament, a les dependències municipals situades al carrer Poeta Marquina, 2.

A partir de l'1 d'octubre, i fins al 17 de gener de 2020, s'ha ampliat el servei amb 4 hores setmanals addicionals per donar resposta a les necessitats d'acompanyament psicològic individual a les dones víctimes de violència de gènere, així com la celebració de sessions d'atenció psicològica grupal per a dones que estan rebent un acompanyament psicològic individual i que, per les característiques de la seva situació, poden ser ateses grups reduïts.

L'alcaldessa de Figueres i regidora de Drets Civils i Feminisme, Agnès Lladó, ha destacat que "la ciutat de Figueres té vocació de ciutat compromesa amb les víctimes de violència de gènere i, en aquest sentit, l'ampliació dels serveis del SIAD ens permetrà cobrir les necessitats d'aquelles dones que han sofert aquest tipus de violència".