Figueres amb l’Oncotrail que es disputarà a Palafrugell el mes d'octubre

2014-08-28 09:00

L’Ajuntament de Figueres col·laborarà un any més amb l’Oncotrail, una activitat que es farà els dies 4 i 5 d’octubre i que s’organitza des de la Fundació Oncolliga Girona.

L’Oncotrail és una cursa a peu per equips amb un recorregut circular que tindrà la sortida i arribada a Palafrugell. El seu recorregut portarà als participants a passar pels llocs més emblemàtics i abruptes de l’Empordà i la Costa Brava. Figueres hi participa de dues maneres. Amb una aportació econòmica des de l’Ajuntament de poc més de 1.200 euros i amb un equip d’atletes de la ciutat que participen a la cursa.

Els atletes locals que hi participen, amb el nom de Tramuntana, són Alejo Almendros, Jaume Baraut, Carles Callavé, Xavier Diaz, Jesús Martínez i Lluís Rodríguez; que rebran l’assistència tècnica de Jordi Montero, Raul Moliner, Carme Ginebreda i Montse Juanola. Aquest equip, format per atletes experts en curses de diferent format, ja va participar l’any passat a l’Oncotrail aconseguint el 4t lloc en la classificació de la cursa, però sent l’equip que més diners va recaptar.

L’alcaldessa destaca el valor d’entitats com la Fundació Oncolliga Girona que a través de la feina i iniciatives que duen a terme mostren que el compromís amb la comunitat no està en crisi.

Destacar que l’objectiu de l’Oncotrail és recaptar fons per a l’adequació de les sales de tots els hospitals comarcals de Girona on els malalts de càncer reben les seves cures de quimioteràpia, per tal de convertir-los en espais amb instal·lacions més modernes i acollidores.