Figueres acull el lliurament dels Premis Capital de la Sardana 2017

2017-10-31 10:00

Aquest proper divendres 3 de novembre a dos quarts de vuit del vespre, el Teatre Jardí de Figueres serà la seu del lliurament dels Premis Capital de la Sardana 2017, s’hi nomenarà la següent Capital de la Sardana del 2019 i es presentarà el programa de la del 2018, Montblanc.

Els Premis Capital de la Sardana suposen un reconeixement per a persones, entitats i institucions que han desenvolupat una tasca de difusió i defensa de la sardana i la dansa tradicional. Consten de 2 tipus de guardons: les Medalles al Mèrit i els Premis Capital de la Sardana.

A l’esdeveniment hi assistiran l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip; l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu; el regidor de Cultura Popular de l’Ajuntament de Figueres, Quim Felip; el coordinador de Capital de la Sardana, Víctor Sallés i el president de la Confederació Sardanista de Catalunya, Joaquim Rucabado, entre d’altres autoritats municipals i personalitats del món de la sardana i la dansa catalana.

També s’hi oferirà un concert amb la cobla La Flama de Farners amb el tenor solista Josep Fadó, sota la direcció Jordi Molina, en què s’hi podran escoltar diverses sardanes cantades.

Capital de la Sardana és un projecte que vol convertir una població catalana en referència obligada pel món de la sardana, la cultura i el turisme durant tot un any. És un espai on conviuen la festa, la tradició i el vessant crític i cultural pel món de la sardana i la dansa catalana. Contempla una programació continuada durant tot un any, que ofereix diversos grans esdeveniments lligats al món de la sardana per fer participar el públic sardanista i no sardanista que permet dinamitzar i rellançar la projecció de la seu que acull aquest magne esdeveniment.