Figueres a Escena celebra el Dia Mundial del Teatre amb la ‘Conferència espectacular’ sobre noves escenes de David Espinosa

2019-03-25 17:00

Coincidint amb el Dia Mundial del Teatre, el 27 de març, el proper dimecres Figueres a Escena ha programat la Conferència Espectacular de David Espinosa a l’Auditori Caputxins (20.30h), un espectacle divulgatiu en el qual s’explica què són les noves escenes i què ha impulsat el sorgiment dels formats teatrals més innovadors tant a Catalunya com a la resta d’Europa.
L’artista David Espinosa ofereix un recorregut audiovisual per la història del teatre no convencional a Catalunya i a la resta d’Europa a través de les seves pròpies vivències. Conferència Espectacular és una particular classe magistral sobre les arts escèniques multidisciplinàries, combinant la paraula amb la manipulació d’objectes, l’acció coreogràfica i el teatre d’ombres. L’accés és gratuït però degut a la limitació de l’aforament es recomana assegurar la localitat fent una reserva a través de www.figueresaescena.com.
La proposta és una producció impulsada íntegrament per la Xarxa Transversal, de la qual l’Ajuntament de Figueres és membre, que s’engloba en el projecte de Noves Escenes iniciat enguany per la Xarxa amb l’objectiu de donar visibilitat i circuit a la creació contemporània del país. La iniciativa pretén crear una oferta cultural innovadora i convidar al públic a descobrir els formats més experimentals de l’escena catalana. D’aquesta manera, es busca normalitzar la presència del teatre contemporani arreu del país i no només a Barcelona, on fins ara es concentra la major part de l’oferta d’aquest tipus d’espectacles.
Dins d’aquest cicle, Figueres a Escena aquesta temporada ha programat propostes ja representades com Raphaëlle de La Conquesta del Pol Sud o Esmorza amb mi d’Iván Morales, i pròximament es podrà veure la Conferència espectacular de David Espinosa (dimecres) o Cosas que se olvidan fácilmente de Xavier Bobés (1, 2, 3 i 4/05). Fora del cicle Noves Escenes també s’ha apostat per altres propostes de nous formats com Aüc de Les Impuxibles i Carla Rovira (10/03) o Rebota, rebota y en tu cara explota d’Agnés Mateus i Quim Tarrida (28/04).