Figueres adjudica les obres del nou auditori al convent dels Caputxins que començaran el mes de gener

2010-11-17 17:29

El Govern municipal ha adjudicat les obres per a la construcció del nou auditori al convent dels Caputxins a la UTE formada per les empreses Coprohosa – Obres Indika. El preu final d’adjudicació ha estat d’1.252.439, 33 euros, el que significa una baixa d’un 20% sobre el pressupost inicial. Està previst que les obres a Caputxins comencin el proper mes de gener i s’allarguin, aproximadament, uns catorze mesos.

L’alcalde de Figueres, Santi Vila, valora de forma molt positiva “l’adjudicació de la reforma d’un equipament que durant dècades ha dormit el son dels justos. Aquestes obres serviran també per resoldre el dèficit en equipaments culturals que arrossega la ciutat els darrers anys i disposar d’un innovador auditori de petit i mig format per a diferents tipus de muntatges. Una característica perfecta perquè moltes entitats de Figueres puguin programar els seus espectacles i concerts en un auditori de dimensions perfectes i amb una immillorable acústica”.

Al mateix temps Vila ha mostrat la seva satisfacció per l’adjudicació de l’obra a una empresa figuerenca i la conseqüent contribució al manteniment i generació de llocs de treball que comportarà a la ciutat i comarca.

Innovador auditori de petit i mig format
El projecte de rehabilitació d’aquest històric edifici figuerenc, permetrà recuperar el cos de l’església del convent, i també l’entorn urbanístic, per convertir-lo en un auditori amb possibilitats polivalents pel que fa a la programació d’arts escèniques.
El projecte arquitectònic, redactat per l’arquitecte Rafael Vila, ha estat elaborat amb les següents premisses: 

- Màxima qualitat en la capacitat acústica de l’Auditori, per mitjà del projecte acústic basat en criteris d’alta exigència i desenvolupat per Higini Arau, autor, entre d’altres, de l’adequació del Gran Teatre del Liceu, de l’Auditori de Barcelona, del Palau de la Música Catalana, o del Kursaal de Donosti.

- Polivalència en la platea de l’Auditori gràcies a un sistema de grades retràctils amb capacitat per a uns 300 espectadors, que permeten situar l’escenari segons la fórmula tradicional, o bé en format d’amfiteatre.

- Respecte a l’edifici original de l’església, per mitjà d’una proposta molt respectuosa amb l’edifici i el seu entorn.