Exposició de fotografies sobre el càncer de mama a Consultes Externes de l'Hospital de Figueres

2019-08-07 18:00

Fins al 25 d’octubre, el passadís de Ginecologia de l’edifici de Consultes Externes de l’Hospital de Figueres acull l’exposició temporal de fotografies “La Bella i la Bèstia Rosa”. És un recull de 12 imatges, la majoria de les quals en color, en què els protagonistes són 6 dones i 2 homes que han patit càncer de mama i que s’han despullat per ensenyar les cicatrius d’aquesta malaltia. 

Es tracta d’un projecte de l’assessora de bellesa Bàrbara Jorquera i la fotògrafa Gemma Isal que busca conscienciar i fer visibles els efectes secundaris del càncer. 

És un treball per reivindicar que el pit, una de les parts més significatives del cos femení, pot continuar essent sensual malgrat que la dona hagi passat per un càncer de mama. A més, entre els protagonistes també s’ha inclòs a dos homes per trencar tabús. 

La inauguració de l’exposició s’ha fet aquest dilluns i ha comptat amb la Presidenta del Patronat de la Fundació Salut Empordà (FSE) i alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, la directora assistencial de l’entitat, Àngels Morales, i una de les dues autores del projecte, Bàrbara Jorquera. A l’acte també hi han assistit representants de l’associació Grup Iris i la Fundació Roses Contra el Càncer. 

L’exposició es podrà veure fins al divendres 25 d’octubre, quan donarà pas a una nova mostra. Amb aquesta activitat, la FSE vol obrir les seves instal·lacions a l’art, buscant sempre creacions que tinguin algun tipus de vinculació amb la salut, a la vegada que la presència d’obres artístiques en un recinte hospitalari ajuda a fer l’espai més amable. Es tracta d’una iniciativa que ja s’havia dut a terme amb anterioritat i que ara es recupera després d’un parèntesi.