Èxit de participació a les activitats celebrades a Roses en el marc de la Setmana Mundial de la Lactància Materna

2018-10-08 12:00

En el marc de la Setmana Mundial de la Lactància Materna, l’associació MaRoNes –constituïda a Roses aquest mateix any– en col·laboració amb l’associació Dona Dóna de Figueres, ha celebrat la Setmana Mundial de la Lactància Materna aquest passat dissabte 6 d’octubre. L’associació fomenta i promou la lactància materna per als nadons i compartir aquest fet amb altres mares de la població.

La primera activitat de la jornada va constar en una fotografia de grup de mares alletant els seus fills a la platja de Roses, davant la plaça Catalunya. La fotografia va anar a càrrec de la fotògrafa figuerenca Mònica Quintana, que està realitzant un projecte -Lactancia in the City-, per visibilitzar com la lactància materna és un fet quotidià enmig de les ciutats i en la que hi van participar vint-i-una mares amb els seus respectius filles/es.

D’altra banda, l’activitat principal de la jornada va ser la xerrada “Lactància materna, fonament de vida. Nadó d’avui, adult de demà”, a càrrec d’Ana Maria Morales, consultora certificada en Lactància Materna (IBCLC), consellera familiar i doula, on les persones assistents van poder posar en comú, descobrir nous aspectes i resoldre dubtes sobre la lactància materna.

Durant l’acte, també es van presentar l’Associació Marones (Roses) i l’Associació Dona Dóna (Figueres) i el concurs de fotografia que realitzen a xarxes socials amb el hashtag #LaLactanciaPerMiEs, així com usuàries i sòcies d’ambdues associacions varen llegur un manifest sobre lactància materna. En acabat, es va oferir un petit refrigeri en col·laboració amb establiments de la zona com la pastisseria Can Cairó, L’Herbodietètica Girasol i la botiga NaturBio.

A la sortida, a la Plaça del Teatre, les famílies i els més petits van poder cantar i ballar amb l’animador infantil de Jordi Patxecu.

Les organitzadores declaren que “després del magnífic dia que vam passar  amb la celebració de la Setmana Mundial de la Lactància Materna, estem felices i agraïdes de l'acolliment que han tingut totes les activitats portades a terme a Roses” i “volem agrair a totes les persones: parelles, avis, tiets... pel seu suport i ajuda a les mares perquè puguin continuar alletant als seus nadons i participar en activitats com les d'ahir”.


L’associació MaRoNes es va constituir aquesta primavera passada, fruit de la inquietud per l’alletament matern per part de Victoria Moreno, Mari Expósito (assessora de lactància) i Laura Casas, totes elles mares de Roses. De la inquietud inicial es va passar a la voluntat de compartir l’experiència entre elles i amb totes les mares que sigui possible, sobre els beneficis que suposa la lactància materna i el vincle que estableix entre mares i fills. Organitzen trobades setmanals amb mares de Roses i voltants i tenen previst realitzar més activitats al llarg de l’any per visibilitzar al màxim possible l’alletament matern i tot el que l’envolta. El balanç dels primers mesos és molt  positiu.