ERC proposa la creació un Consell Municipal de Comerç a Figueres

2016-09-29 17:00

ERC Figueres proposa la constitució d’un Consell Municipal de Comerç a la ciutat. Un Consell que funcioni com a punt de trobada i debat entre el comerç de la ciutat de Figueres i l'Ajuntament. El comerç és uns dels actius de generació econòmica més important a la ciutat i requereix un reconeixement a la seva altura.

Els republicans consideren que és totalment necessari que l’Ajuntament lideri de la mà del sector les polítiques de comerç, definint un pla estratègic de ciutat que permeti la revitalització del comerç familiar i de proximitat. I és per aquest motiu que el proper ple d’octubre presentarà una moció que espera que sigui acceptada per tots els grups.

En aquest sentit, la portaveu del grup municipal, Agnès Lladó, recorda que “ja en el seu moment amb la distribució del cartipàs des d’ERC vam considerar un error la no creació d’una regidoria específica de comerç, cal que l'Ajuntament actuï com un vertader aliat del comerç de la ciutat i sobretot, cal que se l'escolti, és per aquest motiu que creiem essencial la creació d’aquest Consell, un consell que ha de ser dinàmic i executiu”

Des d’ERC es recorda que ja en els pressupostos del 2016 van presentar al·legacions amb l’objectiu d’incidir en el sector comerç amb una partida per revitalitzar els locals buits. Per els republicans és totalment prioritari l’impuls i foment de l’activitat econòmica a Figueres que en un 80% passa pel sector serveis i comerç de proximitat. Tal i com explica Agnès Lladó, “defensem, clarament, que cal un pla estratègic a mitjà i llarg termini que ha de ser planificat amb el sector i ha de tenir en compte tot el comerç de la ciutat de manera global”.