ERC posa en marxa quatre grups de treball del projecte Escoltem Figueres

2014-11-16 10:00

Aquest dissabte, el candidat d'ERC a l'alcaldia de Figueres, Albert Testart, ha presentat a la Casa Empordà, davant una concurrència nombrosa i heterogènia, la nova fase del projecte Escoltem Figueres. A partir d'avui, quatre grups de treball recolliran les opinions i les propostes dels ciutadans, per poder confegir un programa de govern plural i innovador, progressista i que defensi la justícia social. Un programa capaç de respondre als reptes de present i de futur de la ciutat.

Testart vol que els grups de treball siguin "un punt de trobada de la intel·ligència col·lectiva dels ciutadans. Per això, tothom hi podrà aportar idees de forma lliure i creativa, expressar els seus dubtes o preguntar-se què vol canviar de la ciutat. Hem de mirar lluny i establir les bases de la Figueres del 2030. Quedar-nos només en la del 2015, seria fer un flac favor als ciutadans". 

La coordinadora de la iniciativa, Maria Perpinyà, ha afegit que "ERC pretén escoltar, de forma activa, els problemes dels ciutadans. Volem que s'expressin amb tota confiança per poder donar-los respostes reals. Estem oberts a tothom, sense prejudicis. Qualsevol figuerenc o figuerenca, a partir dels 16 anys, pot apuntar-se a aquests grups".

Per canalitzar millor els diversos àmbits, s'han creat quatre grans àrees conceptuals: Somiar Figueres, Viure Figueres, Treballar Figueres i Governar Figueres. Cada grup compta amb un coordinador que dirigirà les sessions de treball fins al gener; després, haurà de resumir les propostes que s'incorporaran al programa municipal d'ERC de Figueres.

El grup Somiar Figueres, conduït per Enric Pujol, buscarà un model de ciutat que situï Figueres entre les ciutats capdavanteres del país. Pujol assegura: "Figueres, ara mateix, no sap cap a on vol anar i ha d'afrontar la construcció del nou país amb unes bases ben consolidades. No pot ser que Figueres quedi perjudicada i al marge de tot, com li va passar durant la transició democràtica".

El grup Viure Figueres, coordinat per Xavier Besora, intervindrà en les àrees de benestar social, educació, mobilitat i participació ciutadana. Besora explica: "Volem que tots els barris de Figueres tinguin les mateixes facilitats d'acostar-se al món cultural, esportiu o als beneficis socials. Hem de repartir joc i deixar de concentrar-ho tot al centre de Figueres".

El grup Treballar Figueres, tutelat per Lluís Valero, estudiarà estratègies per reduir la xifra actual de 4.700 aturats, al mateix temps que analitza els models de turisme, comerç i promoció exterior. Valero diu: "Hem d'aconseguir que la capitalitat de Figueres serveixi per dinamitzar l'economia; al mateix temps, ens hem de demanar si, en ple segle XXI, Figueres disposa de totes les infraestructures i la tecnologia que necessita".

El grup Governar Figueres, coordinat per Pere Gifre, incidirà en la necessitat de canviar la manera de governar, per poder retornar el prestigi perdut a les institucions. Gifre és força clar: "Necessitem un codi deontològic i que el firmi qui vulgui anar a l'Ajuntament. Si algú no el compleix, que el faci fora el cap de llista. Hem de recuperar l'ètica, els valors i els principis".

Albert Testart ha tancat la presentació dient que els grups seran "una bona eïna per canviar les formes de fer política. M'agraden les institucions que treballen per la gent i que no es noten, que  no s'estan fent fotos tot el dia com si protagonitzessin un passi de models".