ERC de Castelló d’Empúries pacta amb Entesa i formen un govern en minoria

2015-06-08 17:00

Yolanda Falcon / AE Comunicació

ERC, amb sis regidors, formarà govern en minoria amb Entesa per Castelló i Empuriabrava, que va obtenir una regidora.  Així ho ha anunciat Salvi Güell acompanyat per la que serà a partir de dissabte la seva sòcia de govern, Montse Escutia, qui ja va governar amb ERC el 2007 juntament amb el PP i la regidora trànsfuga Maria Dolors del Fresno. Després de les eleccions del 2011, Escutia va estar a l’oposició.

Segons Güell, l’acord ha estat “fàcil” i s’ha prioritzat, ha dit, “fer un pacte d’esquerres i de trencament amb el passat”, fent clara referència al govern de CiU amb Xavier Sanllehí al capdavant, qui després de conèixer els resultats electorals que donaven a CiU quatre dels disset regidors, tres menys que el 2011, va anunciar que renunciava. Amb tot, entre els dos partits no sumen una majoria, sinó que es queden amb set regidors, insuficients per assegurar una investidura tranquil·la. En aquest sentit, l’alcaldable republicà ha avançat que s’havia tancat acords amb altres formacions polítiques perquè s’abstinguessin el dia de la investidura i afavorir que sortís com a alcalde. -Recordem que ERC va obtenir sis regidors, CiU, quatre; PP, 2; PC, un; PSC, 1; Entesa, un i Udem, un.- “És un pacte valent. Serem un govern de set deixant de banda les sigles”, ha dit Salvi Güell, qui ha assegurat que s’havia parlat amb totes la resta de les llistes que es van presentar, però que la millor opció ha estat la de pactar amb Entesa. “Els resultats de les eleccions deixaven clar que la gent volia un canvi i que aquest canvi l’havia de liderar ERC. Preferim ser pocs però cohesionats i benavinguts”, ha dit el republicà.

Tot i que de moment, ERC no ha volgut avançar com es repartirà el cartipàs municipal, ha explicat que amb Entesa s’elaborarà un pla de govern que inclourà les 12 prioritats que el soci de govern, Entesa, va posar com a una de les condicions per formar-hi part. L’alta condició és, segons ha explicat l’alcaldable d’Entesa per Castelló i Empuriabrava, Montse Escutia, “fer un govern d’esquerres”.