Empordoneses porta fugiRfugi a Casa Empordà

2016-07-06 12:00

Empordoneses 2016 continua el seu cicle expositiu arreu de l'Alt Empordà. El proper dissabte 9 de juliol a les 12 h s'inaugurarà a la Casa Empordà de Figueres (antic Escorxador) l'exposició col·lectiva i multidisciplinària 'fugiRfugi'.

A la inauguració es comptarà amb la presència de Alfons Martinez, regidor de Cultura de Figueres; Narcís Coderc, professor d’art i creador, que farà la glosa de l’acte; Pilar Farrés, coordinadora d'Empordoneses; i l'artista Clara Gassiot; que farà una acció durant la presentació.

L'exposició fugiRfugi aplega a una trentena d'artistes de diferents disciplines (pintors, escultors, performers, escriptors o ballarins) que presenten les seves creacions, les quals tenen totes un mateix fil conductor: el concepte de Refugiat, atesa la situació d’emergència humanitària que viu Europa des del passat estiu. Empordoneses pretén així promoure el debat i sacsejar les consciències sobre un fet de candent de l’actualitat.

Els artistes participants són Mercè Cuartiella, Mònica Grygier, Fiona Morrison, Clara Gassiot, Carme Sanglas, Tura Sanz Sanglas, Ramon Fort, Núria Surribas, Joan Casellas, Esther Julià, Mònica Quintana, Yvonne Heinnert, Ron de la Fuente, Ester Marcos, Lluís Bosch, Elisa Casanoves, Narcis Coderch, Montse Cufí, Jordi Casals, David Ruiz, Àngel Burgas, Mònica Soler Ranzani, Josep Pérez, Isabel Guzmán, Cristina Vilà, Jacint Casademont, Alejandro Mañas, Pilar Farrés, Irene Gras i Jordi Font. També es podran veure els treballs dels alumnes dels instituts Alexandre Deulofeu, Narcís Monturiol, La Salle Figueres i Escolàpies de Figueres

Durant la presentació es durà a terme l’actuació de la Companyia de Dansa El Paller (Dolo Yglesias i Emma Teixidor ) amb la performance Willkommen.

L'horari d'obertura de la Casa Empordà és: De 9 a 20 h, de dilluns a dissabte; i de 10 a 15 h els diumenges i festius, a excepció del 15 d'agost que estarà en ple funcionament de 9 del matí a 8 del vespre. L'exposició fugiRfugi es podrà visitar fins al 21 d’agost.

Obra d'Alejandro Mañas