Empordoneses exposa una trentena de peces dedicades als refugiats a Ca l'Anita de Roses

2016-04-02 17:00

Més d'un centenar de persones han assistit a la inauguració de la mostra, que exhibeix una trentena de peces (fotografies, instal·lacions, escultures, video art, text, etc)  d'una trentena d'artistes. Tots els treballs tenen com a comú denominador el drama dels refugiats que Europa viu des del passat estiu. Es per aquest motiu que el nom de la mostra és fugiRfugi, fent un joc de paraules amb el verb fugir i el concepte de refugi.

Als parlaments d'inauguració s'ha enaltit tant l'alt nivell artístic dels treballs presentats com la forta càrrega de significat que tenen. Montse Mindan, alcaldessa de Roses, ha explicat que "la foto l'Eilan, el nen siri que va morir a la platja el darrer estiu, ens va fer adonar de la tragèdia que es viu avui en dia, però que malauradament hi ha molta més gent que segueix patint les conseqüències de la guerra". i també va desitjar que la mostra aporti el seu gra de sorra per "generar un ressò social necessari per resoldre aquesta situació".

Narcís Coderch, l'artista encarregat de fer la glosa, ha assenyalat que "el que més ens neguiteja és no poder o no saber donar una resposta a tots aquells que truquen a la porta de la "caseta"', en referència a Europa.

Pilar Farrés, coordinadora d'Empordoneses, ha volgut "agrair als artistes que un any més, desinteressadament, s'han involucrat per fer possible el cicle". I Toni Martínez, tècnic de Cultura de l'Ajuntament de Roses, ha recordat "que l'art i els artistes sempre són premonitoris dels canvis que assetgen a la societat".

Durant la inauguració s'ha dut a terme la performance de dansa Willkommen de la companyia El Paller (Dolo Yglesias, i Emma Teixidor).

fugiRfugi es podrà visitar fins al proper 8 de maig a la sala d'exposicions de Ca l'Anita.

Els participants a fugiRfugi són: M. Mercè Cuartiella, Mònica Grygier, Fiona Morrison, Clara Gassiot, Carme Sanglas, Tura Sanz Sanglas, Ramon Fort, Núria Surribas, Joan Casellas, Esther Julià, Mònica Quintana, Yvonne Heinnert, Ron de la Fuente, Ester Marcos, Lluís Bosch, Elisa Casanoves, Narcis Coderch, Montse Cufí, Jordi Casals, David Ruiz, Àngel Burgas, Mònica Soler Ranzani, Josep Pérez, Isabel Guzmán, Cristina Vilà i Jacint Casademont.