Empordoneses 2020 testimonia el confinament de la comunitat artística mitjançant unes vídeo-càpsules d’un minut de durada

2020-05-17 18:00

El cicle expositiu multidisciplinari Empordoneses en la seva edició 2020 ja esclafa motors. Com tantes altres activitats, a causa de l’aturada decretada per la Covid-19, s'ha hagut de postergar la inauguració de la mostra col·lectiva prevista a la sala d’exposicions de l’Escorxador de Figueres fins al setembre. 

Mentrestant, s'ha demanat a diversos membres de la comunitat artística, ja siguin pintors, filòsofs, escriptors, escultors, curadors, periodistes i d'altres que enregistrin ells mateixos unes vídeo-capsules d’un minut aproximadament en les quals expliquin amb un breu testimoni com afecta el confinament i l’aturada de l’activitat a la seva feina creativa. 

Els vídeos, una cinquantena aproximadament, s’estan divulgant a través de les xarxes socials d’Empordoneses des de fa ja tres setmanes donant una idea de com l’art  s’ha vist també colpejat per la pandèmia. La intenció continuar recopilant  i difonent vídeos mentre duri l’anomenat ‘període de desescalada’ i de ben segur que reflectiran els canvis socials que anem vivint.