Els Pastorets seran els pregoners de les Fires de Figueres

2014-03-17 17:00

El pregó de les Fires i Festes de la Santa Creu 2014 anirà a càrrec dels Pastorets de Figueres, un referent a la ciutat que fa 90 anys que representa “El Primer Nadal dels Pastors”. L’acte d’obertura de la festa major serà el dissabte 26 d’abril.

I és que cada any el pregó marca el tret de sortida de les Fires i Festes de la Santa Creu. Entre la llarga llista de pregoners, els últims anys destaca el protagonisme de diferents entitats com ara el Casino Menestral, els Gegants o la Societat Coral Erato. Totes elles han tingut un paper important a Figueres i és per això que, seguint amb la mateixa línia, l’Ajuntament vol retre homenatge als 90 anys dels Pastorets de Figueres i als seus entranyables personatges.

Recordar que el "El Primer Nadal dels Pastors", de mossèn Rossend Fortunet, es representa des de 1923. Una trajectòria la converteix en una de les representacions dels Pastorets més importants de Catalunya.

Santa Creu amb perfil 2.0
Tot i que amb el protagonisme dels pastorets es vol preservar la tradició de la cultura figuerenca, enguany el pregó i tota la seva festa major es barreja amb la modernitat. És per això que totes les Fires i Festes de la Santa Creu 2014 tindran una cara 2.0. A més, per primera vegada es retransmetrà tot el pregó de fires a través de les xarxes socials, concretament via Twitter.