Els Mossos intervenen més de tretze quilos de peix i marisc sense factura a Llançà

2018-06-29 17:30

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient de Girona, van denunciar, el dia 20 de juny, a Llançà, dues persones de 48 i 76 anys, de nacionalitat espanyola i amb domicili a aquesta població respectivament, per diverses infraccions greus a la Llei de Pesca i Acció Marítimes 2/2010.

La tarda del dia 20 de juny agents de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) de Girona van realitzar un control de peix fora el recinte de la llotja de la població de Llançà.

Durant aquest control els agents especialitzats en medi ambient van denunciar dues persones. La primera d’elles per comprar peix sense disposar de factura o document que acredités la seva legal procedència i a la persona que li va vendre. L’home portava 1,340 quilograms de lluç, 4 quilograms de rap i 3,170 quilograms de palaia.

En la segona actuació es va denunciar un home per la tinença de peix sense factura o document que acredités la seva legal procedència i a la persona que li va lliurar. En aquest cas es van comissar 4,600 quilograms d’escamarlans.

Aquestes infraccions estan tipificades com a greus a la Llei de pesca i acció marítimes i poden suposar multes que oscil·len entre els 301 i els 60.000 euros. Les actes de denúncia han estat trameses als serveis territorials del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. Tot el peix i el marisc comissat es va lliurar a beneficència.

Aquesta actuació està emmarcada dins l’acord de col·laboració entre la Direcció General de Pesca i Afers Marítims i la Direcció General de la Policia amb l’objectiu d’optimitzar la lluita contra la pesca i el marisqueig il·legal a Catalunya.