Els Mossos detenen un home per cremar un contenidor i provocar nou incendis en zones de matolls i descampats a Figueres

2018-09-01 17:00

Agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra de la comissaria de Figueres, han detingut aquesta matinada, a Llers, un home, de 38 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Figueres, com a presumpte autor de diversos incendis i un delicte d’atemptat als agents de l’autoritat. 

Al voltant de les 12 de la passada nit, els agents de la comissaria de Figueres i de la Guàrdia Urbana van ser alertats  que s’havia produït un incendi en un contenidor de paper de la població. Ràpidament s’hi van adreçar i el van poder sufocar amb l’extintor que duien al vehicle policial sense que afectés als  vehicles que es trobaven aparcats a les immediacions.

Pocs minuts després una altra patrulla policial va localitzar tres incendis més en zones de matolls a prop del carrer Pere III de Figueres, els agents també van actuar amb gran diligència amb els extintors dels vehicles ja que el foc es trobava molt a prop de cases habitades i cotxes aparcats.

Seguidament es va produir un degoteig d’avisos de petits incendis en diferents punts de la població i d’algun marge de carretera, alguns els van poder controlar els mossos amb els extintors, però en d’altres va ser necessària la presència dels Bombers, ja que els focs ja havien agafat dimensions més importants.

Gràcies a la col·laboració ciutadana, els agents van aconseguir tenir una descripció acurada del presumpte autor dels incendis i també van poder saber en quina direcció es dirigia. Moments més tard, una patrulla el va poder localitzar quan sortia d’una zona de matolls, el va identificar i el va detenir, com a presumpte autor dels incendis que havia provocat.

En el moment de la detenció els agents li van localitzar un encenedor amb el qual, presumiblement, havia iniciat els focs. L’home es va resistir de forma activa a la detenció fet pel qual també se’l considera autor d’un delicte d’atemptat als agents de l’autoritat.

El detingut, que té antecedents, passarà properament a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.