Els Mossos detenen un home i desmantellen tres plantacions de marihuana amb un total de 659 plantes i 16 quilos de cabdells a Peralada

2019-09-25 17:30

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir, el dia 23 de setembre a Peralada, un home de 23 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Llançà com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública, tràfic de drogues.

Els fets s’emmarquen dins els dispositius de salut pública que els agents de la comissaria de Figueres realitzen periòdicament, per tal de localitzar possibles plantacions de marihuana i identificar els individus que les estan cultivant.

Cap a tres quarts de cinc de la tarda del mateix dia 23 de setembre, els agents estaven a la localitat de Peralada i van detectar dos motors d’aigua elèctrics dins d’un canal que s’utilitza pel rec de diferents camps de cultiu de la zona.

Els mossos van seguir les dues mànegues d’aigua i en poca estona van trobar tres plantacions de marihuana, una de 475 plantes, una altra amb 100 i la darrera amb 90 plantes. Al mateix lloc de les plantacions es va localitzar una barraca amb 16 quilos de cabdells de marihuana.

Pocs minuts més tard els policies van trobar una tenda de campanya i un home que cuidava la plantació. Després de ser identificat, i que donés respostes incoherents a les preguntes dels mossos, va ser detingut com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública.

La investigació no es dona per tancada i no es descarten altres detencions relacionades amb el cas.

El detingut, que tenia antecedents, ha passat avui dia 25 de setembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres el qual ha decretat la seva llibertat.