Els Mossos detenen un conductor que es va accidentar a la Jonquera amb una taxa d’alcohol més de quatre vegades superior a la permesa

2018-12-11 16:00

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona van detenir el passat 9 de desembre, un home de 49 anys, de nacionalitat ucraïnesa i domicili a Vila Moreira (Portugal), com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària per conduir amb una taxa d’alcohol  penalment punible.

Els fets van passar a la una de la matinada del passat 9 de desembre quan es va produir un accident de trànsit a la carretera N-II, a l’altura del punt quilomètric 775, dins del terme municipal de la Jonquera.

Un cop al lloc, els agents van comprovar que una furgoneta havia xocat amb un camió que estava estacionat, sense causar cap ferit. Tot seguit, van observar que el conductor de la furgoneta presentava signes evidents de trobar-se sota la influència de begudes alcohòliques.

En fer-li la prova d’alcoholèmia, va donar un resultat positiu d’1.17 mg/l d’alcohol per litre d’aire expirat, més de quatre vegades per sobre del límit màxim, que en aquest cas era de 0.25 mg/l.

Per tot això, els mossos van detenir el conductor com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària i li van immobilitzar la furgoneta.

El detingut, que no tenia antecedents, va passar el dia 9 de desembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual el va deixar en llibertat amb càrrecs.