Els Mossos detenen un conductor anglès que circulava sota els efectes de les drogues i va provocar un accident amb ferits a Bàscara

2019-10-10 16:00

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona van detenir el dia 8 d’octubre, a Girona, un home de 37 anys, de nacionalitat anglesa i amb domicili a Sheffield, com a presumpte autor de dos delictes contra la seguretat viària i un delicte de lesions per imprudència greu. 

El migdia del passat 7 d’octubre agents de trànsit del sector de Figueres van ser alertats que s’havia produït un accident entre dos turismes a la carretera GI-623, al punt quilomètric, al terme municipal de Bàscara, amb tres ferits de diversa consideració. Quan els agents van arribar al lloc, van veure com un home deambulava per la zona de l’accident amb clars símptomes de trobar-se sota la influència d’alguna substància estupefaent. 

Feta la reconstrucció de l’accident i amb el testimoniatge dels diversos conductors que havien presenciat els fets, els mossos van determinar que el turisme causant de la topada circulava envaint el carril contrari de la via, a la vegada que frenava i accelerava de forma continuada. 

Instants previs a l’accident el turisme es va desplaçar cap a la dreta de la calçada. Per evitar sortir de la via i xocar contra una paret exterior d’un pont, el conductor va realitzar una maniobra brusca, va girar el volant de forma sobtada i va envair el carril contrari col·lidint amb un cotxe que circulava correctament. 

Com a resultat de l’accident es van produir tres ferits de diversa gravetat, dos de lleus i un de greu amb la necessitat d’intervenció quirúrgica. 

A la prova indiciària que li van practicar els mossos, el conductor que va provocar l’accident va donar positiu per consum de cocaïna. Un cop va rebre l’alta hospitalària, el van detenir per conducció temerària i per conduir sota els efectes de les drogues. 

El detingut, a qui no li constaven antecedents, va passar el dia 9 d’octubre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.