Els Mossos detenen tres persones per danys en dues explotacions ramaderes de la comarca

2013-05-21 10:30

Segons s'ha informat avui dimarts, agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial de l’Alt Empordà de Figueres van detenir el 9 de maig a Figueres, tres persones com a presumptes autores de quatre delictes de danys i un delicte de robatori amb força. Els detinguts eren un menor d’edat i dos homes de 18 i 20  anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Vilafant i Santa Llogaia d’Àlguema.

 

El passat 12 d’abril el propietari d’un corral de la població de Borrassà, va denunciar que algú li havia provocats danys i li havien cremat una barraca. A més, també li van sostraure eines de bricolatge i van matar-li disset gallines que tenia al recinte. Els autors en van deixar els cossos al lloc. El mateix dia els mossos van rebre una altra denúncia similar. En aquest cas un ramader va denunciar que a la seva explotació havia trobat tres vedells morts i sis vaques malferides. Els autors dels fets havien forçat la tanca perimetral i la nau on estava el bestiar. No van sostreure res, però van atacar indiscriminadament els bovins amb una arma blanca, tipus destral. 

 

La unitat d’investigació de Figueres va iniciar les indagacions pertinents que han finalitzat amb la detenció dels presumptes autors dels delictes. El menor va ser lliurat al seu tutor legal i properament serà citat per la Fiscalia de Menors, mentre que els altres dos detinguts, que no tenien antecedents, van passar el 13 de maig a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.