Els Mossos detenen dos homes a Pedret i Marzà per conduir temeràriament i per atemptat a agents de l'autoritat

2018-07-24 18:45

Agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra de la comissaria de Roses van detenir el dia 22 de juliol a Pedret i Marzà, dos homes de 20 i 26 anys, de nacionalitats espanyola i marroquina i veïns de Figueres, com a presumptes autors d’un delicte d’atemptat a agents de l’autoritat. A un d’ells a més, per un delicte contra la seguretat viària, per conduir originant un greu risc per la circulació i conducció temerària, i un delicte de resistència i desobediència a agents de l’autoritat.

El passat 22 de juliol, pels voltants de les vuit del vespre, diverses dotacions que estaven fent tasques de seguretat ciutadana per la població de Roses van observar un turisme amb tres ocupants a l’interior, els agents van fer senyals per tal que s’aturessin. El cotxe va fer un primer gest per parar, però immediatament va fugir a gran velocitat.

En la seva fugida el turisme va començar a circular molt ràpid pel poble posant en greu risc als cotxes i als vianants. Va cometre multitud d’infraccions de trànsit saltant-se semàfors i senyals de prohibició. En el seguiment, els agents van observar que el conductor va circular contra direcció per alguns carrers de la població i diversos vianants i un ciclista van estar apunt de ser atropellats.

El turisme va fugir direcció Palau-saverdera fins que es va accidentar sol a la població de Pedret i Marzà. Els tres ocupants en van sortir corrents i es van intentar ocultar. Dos d’ells van ser interceptats i detinguts. La investigació continua oberta per localitzar el tercer home escàpol.

En l’escorcoll dels detinguts i del vehicle se’ls va localitzar prop de 500 euros en efectiu, unes tenalles, un tornavís i diferent documentació aliena a la seva titularitat.

Als dos homes se’ls imputa un delicte d’atemptat a agents de l’autoritat i al conductor del turisme a més se li imputa un delicte contra la seguretat viària, per conduir originant un greu risc per la circulació i conducció temerària, així com un delicte desobediència a agents de l’autoritat.

Els detinguts, dels quals un d’ells tenia antecedents, van passar el dia 23 de juliol a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual els va deixar en llibertat amb càrrecs.