Els Mossos detenen a la Joqnuera un camioner portuguès falsedat documental

2019-08-12 18:00

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona van detenir el dia 7 d’agost un home de 48 anys, de nacionalitat brasilera i amb domicili a Portugal, com a presumpte autor d’un delicte de falsedat documental. 

Pels volts de les 8 del matí agents de trànsit del sector Borrassà estaven fent un control a l’autopista AP-7, dins el terme municipal de la Jonquera, quan van aturar un camió amb matrícula portuguesa per realitzar la corresponent inspecció. 

Els mossos van observar que el vehicle estava ocupat per dos conductors i que ambdós disposaven del  permís de conduir en regla, però al disc del tacògraf del camió hi apareixia un nom que no corresponia a cap dels dos conductors, de fet, anava a nom d’una dona. Amb aquest nom el conductor havia conduit durant 29 minuts. 

Atès que els comprovants impresos de l’aparell tacògraf digital tenen la consideració de document públic, el conductor va quedar detingut per falsedat documental. 

El detingut, que tenia antecedents, va passar el dia 8 d’agost a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.