Els Mossos detenen a la Jonquera un camioner que circulava en direcció contrària per la N-II i sota els efectes de begudes alcohòliques

2017-12-05 18:00

Agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) de la Regió Policial de Girona van detenir el passat 3 de desembre, un home de 41 anys, de nacionalitat equatoriana i amb domicili desconegut, com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària per conduir temeràriament amb una taxa d’alcohol penalment punible.
 
Els fets van passar cap a un quart de dues de la matinada del mateix dia 3 de desembre, al punt quilomètric 776 de la carretera N-II, dins del terme municipal de la Jonquera, quan una dotació policial va detectar un camió que circulava en direcció contrària. Els agents també van observar que diversos vehicles s’havien d’apartar al voral per no col·lidir amb el vehicle infractor.
 
Immediatament els agents van interceptar el camió i van comprovar que el conductor presentava símptomes evidents de trobar-se sota els efectes de begudes alcohòliques. A més, durant l’actuació policial, el conductor  va desobeir les indicacions dels agents i va desfrenar el camió. A conseqüència d’aquesta acció, els mossos van haver d’entrar dins de la cabina i frenar el vehicle, ja que estava a punt d’impactar amb els turismes aparcats.
 
A la prova d’alcoholèmia va donar un resultat positiu d’1,04 mg/l d’alcohol per litre d’aire expirat, gairebé set vegades per sobre del límit màxim, que en aquest cas era de 0,15 mg/l.
 
Per tot això, els mossos van detenir el conductor com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària i li van immobilitzar el camió.
 
El detingut, que no tenia antecedents, va passar el mateix dia a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual el va deixar en llibertat amb càrrecs.