Els Mossos detenen 4 joves que van robar a 7 casetes de Nadal a la Rambla de Figueres

2019-01-17 12:00

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir els dies 14 i 15 de gener, a Figueres, quatre homes, d’edats compreses entre els 18 i 23 anys, de nacionalitat francesa i espanyola, i veïns de Figueres, com a presumptes autors de set robatoris amb força.

Els fets es remunten la matinada del passat 7 de desembre de 2018, quan la Guàrdia Urbana de Figueres va rebre l’avís d’un ciutadà que alertava que estarien robant dins les casetes de fusta de la fira de Nadal, situades a la rambla de Figueres.

Aquella nit la Guàrdia Urbana va poder recuperar algunes restes de calaixos de màquines enregistradores que havien llençat per les immediacions i, a més, un testimoni els va explicar que havia vist un grup de joves rondant per la Rambla.

La Unitat d’Investigació de la comissaria de Figueres, que es va fer càrrec de la investigació, va detenir aquest dilluns, 14 de gener, tres dels presumptes autors d’aquests set robatoris amb força, el dimarts dia 15 es va detenir un quart implicat en els fets.

Totes les casetes presentaven forçament als panys, les frontisses estaven trencades a cops de peu, l’interior estava completament regirat i tots els productes dels prestatges per terra. El valor dels danys causats a les casetes ascendeix a 440 euros. De les denúncies presentades pels botiguers van trobar a faltar diners en efectiu, un total de 300 euros en bitllets, moltes monedes i bijuteria.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions. Els detinguts, tots amb antecedents, van passar el dia 15 i 16 de gener a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.