Els Mossos d’Esquadra detenen tres persones per cometre 47 estafes amb targes de crèdit robades a l'Alt Empordà

2013-08-29 12:00

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de Roses – Alt Empordà, van detenir el dia 24 d’agost a la mateixa població, tres homes de nacionalitat francesa, d’entre 28 i 43 anys d’edat i veïns de Marseille-Les-Aubigny, com a presumptes autors de 47 delictes d’estafa bancària.

Les detencions són el resultat d’una investigació oberta arran un increment sobtat d’estafes bancàries a la població de Roses.

Els agents van saber que s’havien denunciat un total de 47 denúncies per estafes bancàries amb un modus operandi similar. Tots els caos van succeir en una zona molt concreta de Roses i Empuriabrava, i les víctimes sempre eren persones d’edat avançada.

Els estafadors eren tres persones, que esperaven les víctimes per les proximitats dels caixers automàtics. Quan una persona gran s’adreçava a fer qualsevol operació, els aconseguien distreure fent veure que el caixer s’havia quedat la seva targeta. Per tal de recuperar-la els deien que tornessin a introduir el número secret. Amb aquesta maniobra, aconseguien la targeta de crèdit i el número secret de la mateixa.

Tot seguit, els estafadors realitzaven reintegraments en caixers automàtics i diverses compres en establiments comercials.

El passat 24 d’agost, els mossos van realitzar un dispositiu de vigilància als caixers on s’havien produït els darrers moviments fraudulents. A quarts d’onze del matí i en ple operatiu, els agents van observar un home que entrava en un caixer darrera una persona gran. Van veure com l’home li sostreia  la targeta i acte seguit anava a un estanc a realitzar compres. En aquell precís moment dues persones més que feien tasques de vigilància, es van adreçar a l’estanc. Les tres persones va ser detingudes quan intentaven comprar, sense èxit, tabac valorat en 4.500 euros.

Als detinguts se’ls imputa l’autoria de 47 delictes d’estafa comesos a l’Alt Empordà des de d’any 2011 fins el dia de la seva detenció. La quantitat global estafada ascendeix a més de 80.000 euros. En el moment de la detenció, els detinguts duien 2600 euros en efectiu i tretze targetes de crèdit de diferents víctimes.

Els detinguts van passar el dia 26 d’agost a disposició judicial del jutjat de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat.