Els Mossos d'Esquadra detenen tres membres d'un grup criminal que assaltava establiments comercials a les comarques de Girona

2019-04-17 12:45

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria del Gironès - Pla de l’Estany van detenir el 12 d’abril tres homes, d’entre 18 i 24 anys, de nacionalitat espanyola, veïns del Pla de l’Estany i Girona, com a presumptes autors de 17 delictes de robatori amb força, dels quals 11 són en grau de temptativa.

Entre el 21 de març i el 6 d’abril es van cometre diversos robatoris en establiments comercials a les comarques del Gironès, Pla de l’Estany, la Garrotxa i l’Alt Empordà. En concret els delictes van ser a l’Escala, Fontcoberta, Girona, Celrà i Besalú i van afectar restaurants, bars, estancs i botigues en general.

Mentre investigaven els fets, els mossos van constatar que els robatoris eren perpetrats per un grup de persones perfectament organitzades on cadascun dels seus membres tenia un rol concret.

Prèviament seleccionaven l’objectiu i sempre utilitzaven el mateix modus operandi: mentre un d’ells esbotzava la porta del local, un altre hi entrava per saquejar-lo ràpidament. També hi havia un que feia les tasques de vigilància mentre esperava per les immediacions amb el vehicle a punt per fugir. Acostumaven a sostreure la caixa enregistradora, la qual carregaven al cotxe per obrir posteriorment.

Aquest grup tenia molta mobilitat i va concentrar gran nombre d’il·lícits en poc temps. Els robatoris es van perpetrar els dies 21, 26 i 30 de març, i 6 d’abril. A més, durant les indagacions els agents van descobrir que el líder del grup havia arribat a captar menors d’edat per fer tasques de vigilància.

La investigació va culminar el passat 12 d’abril amb la detenció de tres membres d’aquest grup criminal. També se’ls va comissar diverses eines amb les quals, presumptament, perpetraven els robatoris. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Els detinguts, tots amb antecedents per fets similars, van passar el dia 13 d’abril a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.