Els Mossos d’Esquadra desmantellen una associació cannàbica a Figueres

2016-02-02 16:00

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial de Figueres van detenir els dies 21 i 22 de gener dos homes, de 31 i 32 anys, ambdós de nacionalitat francesa, veïns de Saint-Ouen (França) i La Vajol (Alt Empordà), com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.

El dia 25 de novembre de 2015, els mossos van localitzar un possible punt de venda de substàncies estupefaents en un local de la localitat de Figueres. Arran la troballa, els mossos van iniciar una investigació per tal de determinar l’ús del local, com a punt de venda de substàncies estupefaents i qui eren els possibles responsables de l’activitat.

Durant la investigació, diferents patrulles de paisà van seguir els compradors i van comprovar que la majoria de les persones que freqüentaven el local eren de nacionalitat francesa. Els agents van fer 14 comisos de marihuana i haixix valorats en uns 350 euros.

Els mossos van comprovar que els compradors era la primera o segona vegada que anaven al local de l’associació. Així mateix, les persones van manifestar que havien conegut l’existència del local mitjançant un amic o preguntant pel carrer, on podien comprar substàncies estupefaents per endur-se a França.

Pel volum dels comisos als compradors, era impossible que tota la substància proporcionada fos adquirida només pel consum propi i immediat dins les instal·lacions de l’associació. Consultat el registre d’associacions del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, es va constatar que el local estava registrat con una associació sense ànim de lucre.

Tal i com els agents van comprovar durant la investigació, l’associació donava servei a tota persona que volgués comprar substàncies estupefaents, de manera indiscriminada, sense respectar la regulació dels seus propis estatuts.

El 21 de gener es va realitzar una entrada i perquisició al local. De resultes de l’escorcoll es van localitzar diverses bàscules, pots amb substàncies valorades en més de 2.600 euros, encenedors, documentació i més de 1.300 euros fraccionats.

La policia va detenir  al president de l’associació el mateix dia de l’entrada i l’endemà també va detenir un dels socis, que feia de tresorer, ambdós per un delicte contra la salut pública.

La investigació no es dóna per finalitzada a l’espera de la detenció d’altres implicats. Els detinguts, van passar el dia 23 a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.