Els Mossos d'Esquadra desarticulen l'organització criminal que acumula més furts comesos a turistes a l'AP-7 durant els darrers anys a tot Catalunya

2018-06-11 11:30

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat Operativa de Mobilitat de la Divisió de Transport han desarticulat una organització criminal que furtava a turistes a les àrees de servei de l’AP-7 des de la Jonquera fins a Tarragona. Els 15 detinguts, d’origen kosovar, sostreien objectes de valor i diners de l’interior de vehicles estacionats després de distreure els seus ocupants als quals els deien que tenien la roda punxada i simulaven que els ajudaven. Les detencions es van fer el passat 6 de juny a les localitats de Castelldefels, Badalona, Barcelona i Vilanova i la Geltrú i estan acusats com a presumptes autors dels delictes de furts, contra la seguretat del trànsit, falsificació documental, un robatori amb intimidació.

Els detinguts, gairebé tots multireincidents, acumulen centenars d’antecedents policials i alguns dels membres, ara detinguts, ja actuaven l’any 2013 quan els Mossos d’Esquadra els van detectar i detenir en diverses ocasions i operatius policials.

Els investigadors calculen que han realitzat centenars de furts a l’any i amb aquesta investigació en resolen una cinquantena de fets en què haurien obtingut 150.000 euros en només sis mesos.

El jutge ha decretat ordres d’allunyament de l’autopista sense limitació territorial per a 12 dels 15 detinguts, els quals tenen centenars d’antecedents policials.

L’organització utilitzava vehicles de gamma alta per cometre els furts i garantir una fugida ràpida.